Arkiv Gävleborg söker ny chef

Arkivet är länets förenings- och företagsarkiv. Arkivet, med sju medarbetare i Gävle, är en ideell förening med drygt 600 medlemsorganisationer.

Kontaktpersoner

Sinikka Bohlin, styrelsens ordförande

Tfn: 070-683 91 02

Ulla Ejemar, arkivchef

Tfn: 026-10 88 70

Här bevaras arkiv från hela den civila sektorn. Insamling, vård och rådgivning kring arkiv prioriteras liksom uppmuntran att använda källorna. Arkivet har en uppskattad pedagogisk verksamhet för länets skolor. Studiebesök för föreningar och andra grupper, generös forskarservice och en bra hemsida med öppna databaser är andra uppgifter.

Region Gävleborg har tilldelat arkivet ett varaktigt regionalt uppdrag inom kulturarv och kulturmiljö. Regionen, som ingår i kultursamverkansmodellen, är arkivets största finansiär. Avgifter från medlemsorganisationer och bidrag från länets tio kommuner är andra viktiga intäkter.

Den nya chefen förväntas tillsammans med medarbetarna fortsätta utveckla verksamheten för att möta framtida krav.

Arbetsbeskrivning

Arkivchefen är högsta ansvariga tjänsteman - leder verksamheten, ansvarar för ekonomi och personal och är föredragande inför styrelsen. Arbetet innebär täta kontakter med medarbetare, arkivbesökare och medlemsorganisationer. Chefen ansvarar för marknadsföring och relationer med samarbetspartners och finansiärer och tar även initiativ till utveckling, det kan gälla digitalisering, E-arkiv, publika arrangemang eller insatser för att överbrygga geografiska avstånd i länet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • Lämplig utbildning, helst på akademisk nivå och gärna i arkivvetenskap
  • Erfarenhet av arbetsledning och/eller projektledning
  • Erfarenhet av arbete inom arkiv eller annat arbete inom kulturarvssektorn
  • Samarbetsförmåga, initiativförmåga och servicekänsla
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift
  • Goda IT-kunskaper
  • Körkort (gärna)

Anställningen

Tjänsten är på heltid med placering i Gävle. Tillträde snarast eller efter överenskommelse. Upplysningar lämnas av styrelsens ordförande Sinikka Bohlin, telefon 070-683 91 02 och arkivchef Ulla Ejemar, telefon 026-10 88 70 eller 070-331 97 07.

Ansökan med meritförteckning, intyg och referenser du vill åberopa sänds till arkivet@arkivgavleborg.se senast 20 oktober 2020.

Sista ansökningsdatum

20 oktober

Ort

Gävle

Kontaktpersoner

Sinikka Bohlin, styrelsens ordförande

Tfn: 070-683 91 02

Ulla Ejemar, arkivchef

Tfn: 026-10 88 70