Antikvarie till Mölndals stadsmusem

Nu söker vi en engagerad antikvarie som värnar om dialogen med besökaren och vill skapa stor delaktighet i berättelsen om samtiden, tingen och historien.

Kontaktpersoner

Cajsa Lagerkvist, Avdelningschef

Tfn: 0704-67 75 85

Dina ansvarsområden är kulturhistoria, samlingar och kunskapsförmedling. Som en av museets specialister arbetar du med löpande kunskapsuppbyggnad, föremålshantering, dokumentation och nyinsamling. Du har en central roll i utställningsteamen där du gör research, skapar faktaunderlag, bereder föremål och skriver texter. I museets utställningsprojekt har alla en operativ roll så du behöver vara praktiskt lagd då du medverkar i den fysiska produktionen. Arbetet innebär också att möta publiken i våra öppna magasin, genomföra specialvisningar på olika teman och medverka i annan publik verksamhet. Arbetet sker i nära dialog med museets övriga medarbetare såväl som med externa parter, såsom universitet, andra museer, föreningsliv och privatpersoner. Arbetstiden är i huvudsak dagtid, men tjänstgöring under kvällar och helger förekommer.

Din profil

Vi söker dig som har:

  • akademisk examen inom kulturhistoria, till exempel etnologi, historia eller konstvetenskap
  • erfarenhet av innehållsproduktion och utställningsarbete på museer
  • erfarenhet av praktisk hantering av museisamlingar, såsom insamling och dokumentation
  • erfarenhet av förmedling och publikt arbete
  • erfarenhet av projektarbete, gärna också i en projektledande roll
  • ett nätverk inom kulturarvssektorn

och som:

  • behärskar svenska och engelska obehindrat i tal och skrift
  • har körkort B

Meriterande för tjänsten är:

  • erfarenheter av metoder för ökad tillgänglighet och inkludering
  • kunskaper i flera språk

Tjänsten som antikvarie är mycket varierande och du behöver kunna prioritera och arbeta självständigt och lösningsfokuserat. Samtidigt genomförs stora delar av vår verksamhet i team där många kompetenser och funktioner ska samspela. Du trivs med att skapa och upprätthålla relationer samt att samarbeta med många aktörer internt och externt. Du är prestigelös, ser möjligheter samt bidrar till ett gott arbetsklimat.

Om Mölndals stad

I Mölndals stad är vi stolta över att ha Sveriges viktigaste jobb där vi tillsammans skapar bästa möjliga vardag för våra medborgare. Med mod och kreativitet utvecklar vi våra verksamheter och bidrar till att Mölndal blir en ännu bättre plats att leva och jobba i. Välkommen att göra skillnad i människors vardag varje dag! Mölndals stadsmuseum är ett kulturhistoriskt museum och besöksmål i Mölndals Kvarnby. Museet har ca 40.000 besökare årligen och kännetecknas av stor öppenhet och tillgänglighet till föremålen. Människors minnen, erfarenheter och relationer till tingen och historien är bärande inslag i våra öppna magasin, utställningar och övrig publik verksamhet. Mölndals stadsmuseum ingår i avdelningen Museum, konst och kultur som är en av fem avdelningar inom Kultur- och fritidsförvaltningen.

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum: 2020-04-13

Ansök här

Referensnummer: A941280

Anställningen

Omfattning: Heltid

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Tillträde: 2020-08-17 eller enligt överenskommelse.

Kontakt

Cajsa Lagerkvist, Avdelningschef 0704-677585

Fackliga företrädare

Christine Caux Gustafsson, SACO 031- 315 16 54

Ilse Glimberg, Vision 031-315 16 87

Övrig information

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Behöver du hjälp med att söka tjänsten? Kontakta kundservice på 0771-693 693. Vi vill upplysa om att din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Sista ansökningsdatum

13 april

Ort

Mölndal

Kontaktpersoner

Cajsa Lagerkvist, Avdelningschef

Tfn: 0704-67 75 85