Kommunarkivarie

Är du intresserad av ett stimulerande och utvecklande arbete? Tycker du om att arbeta i en bra arbetsmiljö och med trevliga arbetskamrater? Söker du ett arbete med stor frihet under ansvar?

Kontaktpersoner

Ida Aronsson Hammar, Kanslichef

Tfn: 0525-181 03

Tfn: 070-609 15 68

Tanums kommun arbetar mot framtiden genom att införa ett e-arkiv. Samtidigt ökar vi resurserna för arkivet och inför en arkivarietjänst. Kommunkansliet i Tanums kommun söker nu en kommunarkivarie – välkommen med din ansökan!

Kommunkansliet ansvarar för den administrativa
utvecklingen i kommunen och är kommun­styrelsens sekreterar- och utredningsresurs. Vi ansvarar även för kommunens centralarkiv, serveringstillstånd, samordning av säkerhetsfrågor och andra kommunöver­gripande uppdrag. Vi utför vårt uppdrag på ett effektivt sätt med bibehållen hög kvalitet och god service. 

Arbetsuppgifter

Tanums kommun utvecklar arkivet och inför i samverkan med 13 andra kommuner i närområdet ett e-arkiv. Som arkivarie kommer du ha en central roll i arbetet med kommunens e-arkiv och arbeta i ett nätverk med övriga berörda kommuner. Du kommer ha ett brett ansvarsområde och fokusera på digital arkivering även om du kommer arbeta brett med arkivfrågor. Du ansvarar för den kommunövergripande informationshanteringsplanen och det IT-stöd som är på väg att införas för detta.

Du är systemförvaltare för e-arkivet och ansvarar även för det analoga centralarkivet. Du driver, utvecklar och effektiviserar arkiv- och informationshanteringsfrågor och samarbetar med kommunens verksamheter kring detta. Du blir ett stöd och en viktig resurs vid införandet av exempelvis verksamhetssystem. I den stöttande funktionen ingår även rådgivning, utbildning och tillsyn.

Arbetet är främst förlagt till dagtid på vardagar med möjlighet till flexibel arbetstid. Tillträde enligt överenskommelse.  

Kvalifikationer

Du har en akademisk utbildning inom arkivvetenskap eller annan erfarenhet/utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten. Det är meriterande med erfarenhet av arbete inom arkivområdet i offentlig verksamhet, gärna inom digitalisering av arkivarbete inom offentlig verksamhet.  Det är en förutsättning att du har god förmåga att förstå och uttrycka dig på svenska i såväl tal som skrift.    

B-körkort krävs.  

Personliga egenskaper

Som person är du pedagogiskt lagd, är en god kommunikatör och har god samarbetsförmåga. Du är bra på att planera och arbeta självständigt. Du har ett serviceinriktat arbetssätt, ser helheten utifrån ett lösningsorienterat förhållningssätt och har förmåga att strukturera ditt arbete.  Stor vikt läggs vid personliga egenskaper och lämplighet.

Tanums kommun som arbetsgivare

Kommunens värdeord - förtroende, ansvar, respekt och omtanke - beskriver vårt förhållningssätt och syftar till att skapa kvalitet i varje möte. Vi bedriver ett aktivt hälsofrämjande arbete med målsättningen att vara en attraktiv arbetsgivare och en hälsofrämjande organisation. Som medarbetare erbjuds du friskvårdsbidrag,
personalstödsprogram och hälsofrämjande aktiviteter av olika slag.
Tanums kommun använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Ange inga referenser i din ansökan. Vi frågar efter referenser senare i processen. 
Vi undanber oss vänligen men bestämt kontakt med annons- och bemanningsföretag i rekryteringen. 

Kontaktperson

Ida Aronsson Hammar Kanslichef 0525 - 18103, 070-609 15 68

ida.aronssonhammar@tanum.se

Sista ansökningsdag

02.11.2020

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Heltid

Tjänstens omfattning: 100

Webcruiter ID: 4297134745

Sista ansökningsdatum

2 november

Ort

Tanumshede

Kontaktpersoner

Ida Aronsson Hammar, Kanslichef

Tfn: 0525-181 03

Tfn: 070-609 15 68